JOHN CURE
A MISZTIKUS ERŐK KRÓNIKÁSA 
KICSODA JOHN CURE?
Példa alcím

KICSODA JOHN CURE?

Angolszász álnéven alkotó, lélektani thrillereket író magyar szerző vagyok. Bemutatkozó regényem "Hontalan lelkek" címmel 2007-ben jelent meg. Azóta regényeim a sci-fi, a thriller&horror, valamint a krimi kategóriában is vezették a Bookline sikerlistáját.  

Gyerekkorom igazi nyírségi mezítlábas kisfiúként éltem. Az a típus voltam, akit manapság ezoterikus szakirodalmakban „indigó gyereknek” hívnak. Tehetségem és vonzalmam a művészetek irányába nagyon korán megmutatkozott, ahogy kiváló kommunikációs és szervezőkészségem is. Kamaszkoromban alkotó- és kalandvágyam, folyamatos tenni akarásom sokkal inkább magával ragadott, mint az iskolai tanulmányok. Ennek köszönhetően középiskolai tanulmányaim rövid időre kénytelen voltam abbahagyni. Azokban a boldog kölyökgólya években két barátommal hip-hop együttest alapítottunk, amivel tágabb környezetükben is szép sikereket értünk el. Éjjel zenei alapokat és szövegeket szerkesztettünk, nappal pedig hol segédmunkásként, hol pedig rakodómunkásként dolgoztam. Mint ahogy az lenni szokott, sokan nem hittek bennem, de álmaimat a nehézségek ellenére sem adtam fel. 

​Kalandos és lázadó ifjúságomat követően művészeti, katonai, és diplomáciai tanulmányokat folytattam. Egyik gyerekkori nagy álmom megvalósításaként 2001-től néhány évig nagy sikerű nemzetközi rajzfilmek tervezésben működtem közre, majd közel tíz évig hazai és nemzetközi kommunikációs ügynökségek operatív menedzsereként és vezetőjeként dolgoztam.  

Jelenleg az írás mellett az üzleti érdekeltségeim menedzselem, valamint egy védelmi-belbiztonsági szervezet főigazgatójaként dolgozom. Mindemellett nemzetbiztonsági szakterületen tudományos kutatásokat végzek, mely során terrorcselekmények elkövetőinek pszichológiai profilalkotására és a ramming típusú támadásokra fókuszálok.  Büszkeséggel tölt el, hogy a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) tagja, valamint a Nemzetközi Rendőr Szervezet tiszteletbeli tagja vagyok. 

Az aktív kikapcsolódást közel húsz éve küzdősport edzések (kick-box, thai-box) jelentik számomra, de az utóbbi években egyre inkább elmélyültem az orosz harcművészet (Systema) megismerésében is. Időközben kihasználtam az adódó lehetőségeket és hivatalosan is önvédelmi-, és közelharc oktató lettem.

Amikor írok tudatosan arra törekszem, hogy a történeteim lendületesek, leírásaim pedig filmszerűek legyenek, mellőzve az üresjáratokat. Fontosnak és mellőzhetetlennek tartom a tudatos dramaturgiát, valamint a feszültség megfelelő adagolását. Történetmesélési módomra elsősorban Stephen King 80-as években írott könyvei voltak meghatározó hatással.  

Újabban a Boszorkány-sziget című regényemen dolgozom, ami várhatóan 2018 év végén jelenik meg. MEGJELENT INTERJÚK  

2007-ben a "Hontalan lelkek" című regényem megjelenésekor tudatosan a háttérben kívántam maradni, így több TV- interjút is visszautasítottam. Ennek ellenére a nyomtatott-, és online sajtókkal időnként kivételt tettem, így az elmúlt években több médiában is jelenhetett meg a velem interjú. Ezek közül az alábbiakban a teljesség igénye nélkül válogattam néhányat.

Az interjúk szövege a linkre kattintva új ablakban nyílik meg.  JOHN CURE © 2014 - 2018 Minden jog fenntartva!