JOHN CURE
HIVATALOS SZERZŐI OLDALA 
KICSODA JOHN CURE?
Példa alcím

KICSODA JOHN CURE?

Angolszász álnéven alkotó, 37 éves, lélektani thrillereket író magyar szerző vagyok. Bemutatkozó regényem "Hontalan lelkek" címmel 2007-ben az egyik legnyomasztóbb hazai könyvsiker volt. 

Gyerekkorom igazi nyírségi mezítlábas kisfiúként éltem. Az a típus voltam, akit manapság ezoterikus szakirodalmakban „indigó gyereknek” hívnak. Tehetségem és vonzalmam a művészetek irányába nagyon korán megmutatkozott, ahogy kiváló kommunikációs és szervezőkészségem is. Kamaszkoromban alkotó- és kalandvágyam, folyamatos tenni akarásom sokkal inkább magával ragadott, mint az iskolai tanulmányok. Ennek köszönhetően középiskolai tanulmányaim rövid időre kénytelen voltam abbahagyni. Azokban a boldog kölyökgólya években két barátommal hip-hop együttest alapítottunk, amivel tágabb környezetükben is szép sikereket értünk el. Éjjel zenei alapokat és szövegeket szerkesztettünk, nappal pedig hol segédmunkásként, hol pedig rakodómunkásként dolgoztam. Mint ahogy az lenni szokott, sokan nem hittek bennem, de álmaimat a nehézségek ellenére sem adtam fel. 

​Kalandos és lázadó ifjúságomat követően művészeti és diplomáciai tanulmányokat folytattam. Egyik gyerekkori nagy álmom megvalósításaként 2001-től néhány évig nagy sikerű nemzetközi rajzfilmek tervezésben működtem közre, majd közel tíz évig hazai és nemzetközi kommunikációs ügynökségek operatív menedzsereként és vezetőjeként dolgoztam. Aktuális tanulmányaim során az üzleti hírszerzés és titokvédelem, valamint a viselkedés- lélektan (testbeszéd) területét kutatom.  

Jelenleg az egyik legnagyobb hazai cégcsoport kommunikációs leányvállalatának és egy információbiztonsági képzéseket nyújtó akadémiának a stratégiai igazgatójaként is tevékenykedem. Mindemellett a Magyar Honvédség tartalékos műveleti katonája, a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) tagja, valamint a Nemzetközi Rendőr Szervezet tiszteletbeli tagja vagyok. 

Az aktív kikapcsolódást közel húsz éve küzdősport edzések (kick-box, thai-box) jelentik számomra, de az utóbbi években egyre inkább elmélyültem az orosz harcművészet (Systema) megismerésében is. Időközben kihasználtam az adódó lehetőségeket és a hazánkban dolgozó hivatalos orosz közelharc oktatók egyike lettem, majd Debrecenben és Nyíregyházán is harcművészeti iskolát indítottam. 

Amikor írok tudatosan arra törekszem, hogy a történeteim lendületesek, leírásaim pedig filmszerűek legyenek, mellőzve az üresjáratokat. Fontosnak és mellőzhetetlennek tartom a hatásvadász elemeket és a tudatos dramaturgiát, valamint a feszültség megfelelő adagolását. Történetmesélési módomra elsősorban Stephen King 80-as években írott könyvei voltak meghatározó hatással.  

Néhány év kihagyás után új regényeim publikálásán dolgozom. MEGJELENT INTERJÚK  

2007-ben a "Hontalan lelkek" című regényem megjelenésekor tudatosan a háttérben kívántam maradni, így több TV- interjút is visszautasítottam. Ennek ellenére a nyomtatott-, és online sajtókkal időnként kivételt tettem, így az elmúlt években több médiában is jelenhetett meg a velem interjú. Ezek közül az alábbiakban a teljesség igénye nélkül válogattam néhányat.

Az interjúk szövege a linkre kattintva új ablakban nyílik meg.  


JOHN CURE © 2014 - 2016 Minden jog fenntartva!