JOHN CURE
A MISZTIKUS ERŐK KRÓNIKÁSA 
KICSODA JOHN CURE?
Példa alcím

KICSODA JOHN CURE?

Angolszász álnéven alkotó, lélektani thrillereket publikáló magyar író vagyok. Bemutatkozó regényem "Hontalan lelkek" címmel 2007-ben jelent meg. Azóta regényeim a sci-fi, a thriller&horror, valamint a krimi kategóriában is vezették a Bookline sikerlistáját.  

Gyerekkorom igazi nyírségi mezítlábas kisfiúként éltem. Az a típus voltam, akit manapság ezoterikus szakirodalmakban „indigó gyereknek” hívnak. Tehetségem és vonzalmam a művészetek irányába nagyon korán megmutatkozott, ahogy kiváló kommunikációs és szervezőkészségem is. Kamaszkoromban alkotó- és kalandvágyam, folyamatos tenni akarásom sokkal inkább magával ragadott, mint az iskolai tanulmányok. Ennek köszönhetően középiskolai tanulmányaim rövid időre kénytelen voltam abbahagyni. Azokban a boldog kölyökgólya években két barátommal hip-hop együttest alapítottunk, amivel tágabb környezetükben is szép sikereket értünk el. Éjjel zenei alapokat és szövegeket szerkesztettünk, nappal pedig hol segédmunkásként, hol pedig rakodómunkásként dolgoztam. Mint ahogy az lenni szokott, sokan nem hittek bennem, de álmaimat a nehézségek ellenére sem adtam fel. 

​Kalandos és lázadó ifjúságomat követően művészeti, katonai, és diplomáciai tanulmányokat folytattam. Egyik gyerekkori nagy álmom megvalósításaként 2001-től néhány évig nagy sikerű nemzetközi rajzfilmek tervezésben működtem közre, majd közel tíz évig hazai és nemzetközi kommunikációs ügynökségek operatív menedzsereként és vezetőjeként dolgoztam.  

Jelenleg az írás mellett az üzleti érdekeltségeim menedzselem, valamint egy védelmi-belbiztonsági szervezet főigazgatójaként dolgozom, ahol többek között nemzetbiztonsági szakterületen tudományos kutatásokat végzek, mely során terrorcselekmények elkövetőinek viselkedéselemzésére és a ramming típusú támadásokra fókuszálok.  Büszkeséggel tölt el, hogy a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) tagja, valamint a Nemzetközi Rendőr Szervezet tiszteletbeli tagja lehetek. 

Mára már szinte köztudott, hogy nagy állatbarát vagyok, kutyákat és macskákat mentő szervezeteket támogatok, valamint aktívan is segítem a munkájukat. Vidéki otthonomban magam is tucatnyi cicáról és kutyusról gondoskodom, akiknek többségét az utcáról, a biztos halál elől mentettem meg.

Az írás mellett igazi kikapcsolódást a természet, a nyírségi vidéki élet jelent számomra. Kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik az olvasás, a természetjárás, és az aktív sportolás: futni járok, valamint közel húsz éve űzök különböző küzdősportokat. (Thai-boksz, K1, katonai közelharc) 

Amikor írok tudatosan arra törekszem, hogy a történeteim lendületesek, leírásaim pedig filmszerűek legyenek, mellőzve az üresjáratokat. Fontosnak és mellőzhetetlennek tartom a tudatos dramaturgiát, valamint a feszültség megfelelő adagolását. Történetmesélési módomra elsősorban Stephen King 80-as években írott könyvei voltak meghatározó hatással.  

Újabban A boszorkány hagyatéka című regényemen dolgozom, ami várhatóan 2018 év végén jelenik meg. 


MEGJELENT INTERJÚK  

2007-ben a "Hontalan lelkek" című regényem megjelenésekor tudatosan a háttérben kívántam maradni, így több TV- interjút is visszautasítottam. Ennek ellenére a nyomtatott-, és online sajtókkal időnként kivételt tettem, így az elmúlt években több médiában is jelenhetett meg a velem interjú. Ezek közül az alábbiakban a teljesség igénye nélkül válogattam néhányat.

Az interjúk szövege a linkre kattintva új ablakban nyílik meg.  JOHN CURE © 2014 - 2018 Minden jog fenntartva!